• Novinky

            • 12-hodinový štafetový beh

            • Vážení rodičia a milí žiaci, 
              oznamujeme Vám, že vrámci Európskeho týždňa športu organizujeme 12-hodinový štafetový beh, na ktorý Vás srdečne pozývame. Beh sa uskutoční 26. septembra 2024 (vo štvrtok) v parku mestskej časti Košice-Barca. Je určený pre žiakov našej školy a ich rodiny. Od 8:00 do 18:00 hod. budú behať žiaci po jednotlivých ročníkoch, zamestnanci školy, florbalový klub FBC Barca a Shotokan Košice. 
              Čas medzi 18:00 až 20:00 hod. je prioritne určený pre žiakov a ich rodiny (prihlasovanie je spustené cez Edupage). Radi Vás privítame a zároveň prosíme, aby ste nám dali vedieť, či sa plánujete zúčastniť. 
              Ak z akéhokoľvek dôvodu nebudete môcť behať, príďte bežcov počas dňa povzbudiť a vytvoriť tak skvelú atmosféru. 
              Ďakujeme Vám za podporu a tešíme sa na spoločné stretnutie!

              Organizačný tím 12-hodinového štafetového behu.

            • Rodičovské združenie

            • Vážení rodičia,

              Srdečne Vás pozývame na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 23. septembra 2024 o 16:00 hod. v jednotlivých triedach v spojení s plenárnym zasadnutím. Počas RZ sa uskutoční aj voľba zástupcov za rodičov do Rady školy. Záujemcovia o členstvo v Rade školy sa môžu prihlásiť mailom na zsabovska@zsabovska.sk do 20. septembra 2024 do 10:00 hod. Prosíme o účasť všetkých rodičov.

            • Didaktické hry a účelové cvičenie

            • V dňoch 5. a 6. septembra naši žiaci absolvovali účelové cvičenie a didaktické hry, počas ktorých si osvojili teoretické aj praktické vedomosti potrebné pre ich bezpečnosť a zdravý pohyb v prírode.
              Prvý deň bol venovaný teoretickej časti, kde sa žiaci venovali trom základným oblastiam: Civilná ochrana - riešenie mimoriadnych situácií, Zdravotná príprava a Pohyb a pobyt v prírode. Diskutovali sme o varovných signáloch v čase hroziaceho nebezpečenstva, o zásadách prvej pomoci a naučili sme sa orientovať v prírode. Žiaci mali v priebehu osvojovania si učiva získať poznatky o potrebnosti a nenahraditeľnosti učiva pri vzniku a priebehu mimoriadnej situácie.
              Druhý deň sa niesol v znamení praktického overovania získaných vedomostí. Žiaci absolvovali pešie túry po vopred určených trasách, kde si mohli vyskúšať svoje schopnosti v reálnych podmienkach. Súčasťou programu bolo spoznávanie okolia, informácie o pravidlách cestnej premávky, hry a športové aktivity v miestnom parku. Žiaci 5. a 6. ročníka mali v areáli školy pripravené štyri stanovištia, na ktorých sa venovali jazde na bicykli, dopravným značkám a chvíle si mohli spríjemniť aj hraním bedmintonu. Žiaci 7.B triedy si medzi sebou zmerali sily v stolnom tenise.
              Účelové cvičenie a didaktické hry poskytli našim žiakom nielen nové vedomosti, ale aj praktické skúsenosti, ktoré môžu využiť v každodennom živote.

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

            • Dňa 2. septembra 2024 sa na školskom dvore konalo slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025.
              Pán riaditeľ školy Mgr. M. Gajdoš a pán starosta mestskej časti Košice - Barca Ing. Gabriel Krištof sa aj za účasti predsedníčky Rodičovského združenia Mgr. Ing. J. Sojákovej prítomným prihovorili a spoločne sme privítali nový začiatok. Atmosféra bola plná očakávaní a radosti z nových výziev, s ktorými sa počas školského roka stretneme.
              Po slávnostnom otvorení žiaci deviateho ročníka odprevadili prváčikov do školských lavíc, kde ich čakali prvé školské zážitky. Tento milý moment symbolicky spojil začiatok a koniec "putovania" v základnej škole, pričom prvákom poskytol srdečné privítanie.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje